Testimonials

Testimonials

Een van de meest bijzondere ontmoetingen was met Arnold Schwarzenegger in 1991, op dat moment was hij bezig met de film Terminator 2. Een lichaam zoals Arnold heeft, krijg je niet vanzelf en vereist veel discipline,  jaren lang hard trainen, de juiste voeding en heel veel doorzettingsvermogen. Vandaar dat wij zijn kreet op de onderstaande foto heel toepasselijk vinden.

IMG_0217                                                                   Testimonials


Louis LobattoAvroAnouschkaTopdeqvd Berg HenrietteING JaffeLinda Jaffe

 

 

 


Julian Baker over de Bowen Techniek

Julian Baker over de Bowen Techniek

  • Location: Oxford, Engeland

De behandeling
De behandeling zelf vindt plaats in een relaxte sfeer. Dit is belangrijk, omdat je lichaam zich dan zonder afleiding kan focussen op de behandeling.
Een Bowen behandeling is enigszins afwijkend van andere therapieën door de regelmatige pauzes. Tussen elke serie van enkele zogenaamde Bowen ‘moves’ verlaat Gerard gewoonlijk de ruimte gedurende enkele minuten. Dit is bedoeld om het lichaam maximale focus op de gegenereerde signalen te geven. Als hij in de ruimte zou blijven, kan al snel een gesprek ontstaan en de cliënt zal zich, bewust of onbewust laten afleiden. Een Bowen behandeling is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd – van baby’s tot ouderen. De behandeling duurt gemiddeld 40 minuten en vaak zijn drie behandelingen voldoende om tot een goed resultaat te komen.

Bovenstaande video van Julian Baker geeft een helder inzicht in de Bowen Techniek.

Ontdekkingsreis door het tropisch regenwoud van Suriname & Boekpresentatie “De reis naar binnen”

Ontdekkingsreis door het tropisch regenwoud van Suriname & Boekpresentatie “De reis naar binnen”

  • Locatie : Stichting CliniClowns Nederland/Suriname

Samen met Olof Smit, die jaren lang in het tropisch regenwoud van Suriname heeft gewoond en een fantastische kruidenkennis heeft, zijn we in de winter van 2010 de binnenlanden van Suriname ingetrokken. Zoals Hippocrates al zei ” Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding”, geloof ik dat het antwoord dus niet ligt in het gebruik van medicijnen, maar weet ik dat je door de juiste kruiden en voeding je je lijf de kracht geeft om zichzelf te kunnen helen.  Samen met Olof en Arnold te Wierik heb ik daar een geweldige tijd gehad en veel geleerd. Arnold heeft er een prachtig boek over geschreven, waarbij het eerste exemplaar tijdens een officiële presentatie werd opgedragen aan Gerard.  Arnold te Wierik, schrijver van dit boek, bedankt Gerard voor zijn inspiratie, inzichten, energie en het initiatief dat hij heeft genomen om hem in 2010 mee te nemen naar het tropisch regenwoud van Suriname. Hij herstelt van zijn ingrijpende ziekte en maakt de reis van zijn leven. Klik op het boek voor een korte video van deze presentatie.

Cover Boek

Michelle Splietelhof is blij met Gerard!

Michelle Splietelhof is blij met Gerard!

Klik op de onderstaande foto voor de video.

Michelle Splietelhof

 

Je fit voelen is meer dan niet ziek zijn!!

Je fit voelen is meer dan niet ziek zijn!!

Stoer & Slank richt zich op vrouwen en geeft je een aantal tools om de beste versie van jezelf te worden. Jij bepaalt hoe je lijf eruit ziet en neemt het heft in eigen hand. Ik geef jou de informatie en kracht om je fit te voelen en het gevoel van fit zijn te behouden door de juiste voeding, training en verschillende testen om zeker te weten dat we het juiste pad volgen.

Sonja geeft boksles en krachttraining bij Van der Valk Schiphol A4 te Hoofddorp

gym 1

en schrijft columns met nuttige tips voor je lijf bij FAB Ondernemend

Sterkste man van Friesland

Sterkste man van Friesland

  • Interview: TV

Gerard sterkste man van Friesland. In deze tijd was er veel media aandacht, ook werd hij uitgenodigd voor een interview op televisie. Bij de studio aangekomen werd Gerard gevraagd om zijn auto op de onderstaande manier te parkeren.

Auto tillen 2Auto tillen 4Auto tillen 7Auto tillen 8

Smoothie time interview

Smoothie time interview

In het onderstaande interview gaat Directeur van Acai Nederland Joost Snel in gesprek met Gerard over zijn visie op gezondheid.

Jezelf laten onderzoeken- De mogelijkheden bij Henk Kraaijenhof en Gerard Meijer

Jezelf laten onderzoeken- De mogelijkheden bij Henk Kraaijenhof en Gerard Meijer

Alweer twintig jaar geleden ontmoette ik Henk Kraaijenhof.

Henk, destijds de coach van Merlene Ottey en Nelli Cooman, en ik trainden in die tijd de schaatser Falko Zandstra. Henk was voor mij een goeroe, iemand die mij verder kon helpen, iemand waar ik veel van kon leren. Nog steeds delen we kennis en houden we elkaar op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Complete body scan
Zo is er op dit moment een fantastische test die inzicht geeft in het functioneren van je lijf.

We zoeken niet naar ziekte per se, maar kijken naar het functioneren van de verschillende organen en systemen in je lichaam en waar eventueel verbeteringen mogelijk zijn.

Het bestaat eigenlijk uit een aantal testen dat tegelijkertijd wordt afgenomen, zoals: zuurstofsaturatie, ECG, HRV, polsgolf, en bio impedantie. Hiermee krijgen we inzicht krijgen op onder meer de toestand van:

  • hart- en bloedvaten
  • hersenen en autonoom zenuwstelsel, onze eerste “verdedigingslinie’ bij stress
  • interne organen: lever, maag, pancreas, darmen, nieren, bijnieren
  • bloedwaarden zoals elektrolyten: natrium, kalium, calcium, magnesium, zuurgraad
  • hormonen: bijvoorbeeld stresshormonen en schildklier hormoon
  • wervelkolom
  • lymfesysteem

Hieruit kunnen dan een aantal praktische en eenvoudige tips volgen, veelal op het gebied van leefstijl, voeding en beweging, om eventuele onbalans en tekorten aan te vullen of te corrigeren.

Gerard en Henk zijn niet voor niets specialisten op het gebied van vitaliteit en preventieve gezondheid.

bodyscan

De HLB bloedtest wordt al veel langer toegepast. Hierbij worden afdrukken van gestold bloed bekeken. Er zijn verschillende karakteristieke vormen waarneembaar die een inzicht geven in pathologie en gezondheid. Vele jaren onderzoek hebben duidelijk gemaakt dat elk metabolisch proces of ziekteconditie specifieke karakteristieke ‘markers’ achterlaat in gestold bloed. Op dezelfde manier kan onder meer gekeken worden naar de chronische of acute staat van ziekte, ontstekingen, stress, vrije radicalenvorming, overgevoeligheidsreacties, vitamine C-tekorten en endocrine onevenwichtigheden.

Voorbeeld: Hieronder zie je links een foto van het bloedbeeld van Gerard  en rechts zie je het bloedbeeld van een willekeurige klant.

De linker foto laat een uitstekend bloedbeeld zien en is iemand die heel gedisciplineerd met zijn gezondheid bezig is. De tweede foto laat zien dat iemand de ziekte van Bechterew heeft (de ziekte van Bechterew is een vorm van ontstekingsreuma).

HBL Bloedtest

Neuro-Brain Balance Test
We worden ons steeds meer bewust van ons lichaam en horen steeds vaker hoe belangrijk het is om op je voeding te letten en regelmatig te bewegen. Zelfs al doe je er alles aan, kan het zo zijn dat je het gevoel hebt nog niet de optimale versie van jezelf te zijn. Je staat nog niet voor de volle 100% in je eigen kracht. Dit kan resulteren in vage klachten zoals: verminderde concentratie, gevoel van onbehagen, energietekort, verlies aan creativiteit,  slaapproblemen en verlaagde weerstand.

De oorzaak van deze klachten kunnen liggen in een verstoorde neuro-biochemische balans. Wat houdt dit precies in? Een goed werkende neuro-biochemische balans wordt aangestuurd door de neurotransmitters.

Neurotransmitters zijn communicatie-moleculen die van essentieel belang zijn voor het samenwerken van verschillende systemen in het lichaam. Deze neurotransmitters hebben een belangrijk effect op je lichamelijke- en mentale fitheid, reactiesnelheid, motoriek, immuunsysteem, geheugen, hormoonproductie, concentratie en focus.

Het behouden van een evenwicht tussen de neurotransmitters, ook wel de neuro-biochemische balans genoemd, is van groot belang voor een goede lichamelijke en mentale vitaliteit.

Hoe kunnen wij deze lichamelijke en mentale vitaliteit meten?
Hiervoor gebruiken wij de Neuro-Brain Balance test. Deze test heeft als doel inzicht te krijgen in jouw neuro-biochemische systeem. Met behulp van een vragenlijst wordt jouw persoonlijke neurotransmitterprofiel bepaald van de vier belangrijkste neurotransmitters: dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine. Aan elk van deze neurotransmitters zijn bepaalde kenmerken en eigenschappen verbonden.

Wat te doen met de uitslag van de test?
Het is mogelijk dat uit de test een tekort aan bepaalde neurotransmitters naar voren komt. Met ons advies over voeding en supplementen kan dit tekort worden opgeheven en wordt de balans weer hersteld. Daarbij streven wij ernaar om jou elke dag de beste versie van jezelf te kunnen laten zijn.

Pro Health Medical
Door een goede samenwerking met het Pro Health Medical Laboratorium in Weert kunnen wij zeer uitgebreide bloed-, speeksel-, urine-, faces- en voedselintolerantie testen doen. We doen dit om iets uit te sluiten en om nog gerichter te weten waar bepaalde klachten vandaan komen. Klanten die via ons worden doorgestuurd krijgen in bijna alle gevallen korting om de testen te laten doen en het wordt in sommige gevallen vergoed door de verzekering.

lab 1

 

Vitamine check

Door een elektronische pen kunnen wij een nauwkeurige meting maken en inzicht geven in je vitamine- en mineralenniveaus. Vervolgens krijgen we een rapport met de uitslagen en kunnen wij een advies geven voor het verbeteren van je vitaliteit door middel van inname van de juiste voedingsstoffen.

FullSizeRender

 

AFSPRAAK OF MEER INFORMATIE?

Nieuwsgierig geworden en op zoek naar een effectieve aanpak van de verbetering van uw gezondheid, gewicht en/of conditie? Bel voor een afspraak of stuur een mail naar info@fitforlife.nl