De discussies over suiker komen steeds meer op de voorgrond. Iedereen weet dat suiker niet goed is, maar waarom eten we het toch alsof het allemaal wel meevalt.

Een paar weken geleden schreef ik ook over suiker en dan met name over fructose. Ik roep het al eeuwen, maar het lijkt erop dat steeds meer mensen gaan geloven dat het inderdaad iets is om ons zorgen over te maken. De onderzoeken zijn jaren geleden begonnen, maar tijdens RTL Late Night zijn er feiten genoemd door de zeer gerenommeerde Amerikaanse arts én wetenschapper Robert Lustig, die onze ogen wel moeten openen.

VEEL TE VEEL SUIKER

Er wordt wereldwijd veel te veel suiker gegeten. Je zou maximaal zes theelepels (een theelepel is ongeveer vier gram suiker) mogen eten, maar in werkelijkheid komen we al snel aan meer theelepels per dag. Een aantal mensen had het bijgehouden en kwam erachter dat ze onbewust tegen de veertig theelepels suiker per dag aten. En daar kom je sneller aan dan je denkt. Een glas cola is al snel zes theelepels en staat gelijk aan 25 gram suiker. Neem je een eetlepel ketchup kun je er nog vier gram bij optellen. Je begrijpt dus dat veel mensen onbewust te veel suiker eten en dat kinderen opgroeien en wennen aan de zoete smaak.

SUIKERVERVANGERS

Het is ook niet verstandig om suikervervangers te eten. Deze hebben volgens verschillende onderzoeken hetzelfde effect op je lijf. Er is alleen nog niet genoeg onderzoek gedaan om het als feit naar voren te brengen. Ze zouden voor suiker dezelfde campagne moeten voeren als roken, want suiker is ook echt giftig! Als we zo doorgaan wordt de wereld steeds zieker.

Kijk altijd op de verpakking naar de hoeveelheid suiker die erin verwerkt is. Eet ‘echt’ bewust!

Dit is wat Robert Lustig zegt over suiker tijdens RTL Late Night. 

 

 

AFSPRAAK OF MEER INFORMATIE?

Nieuwsgierig geworden en op zoek naar een effectieve aanpak van de verbetering van uw gezondheid, gewicht en/of conditie? Bel voor een afspraak of stuur een mail naar info@fitforlife.nl