Alweer twintig jaar geleden ontmoette ik Henk Kraaijenhof.

Henk, destijds de coach van Merlene Ottey en Nelli Cooman, en ik trainden in die tijd de schaatser Falko Zandstra. Henk was voor mij een goeroe, iemand die mij verder kon helpen, iemand waar ik veel van kon leren. Nog steeds delen we kennis en houden we elkaar op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Complete body scan
Zo is er op dit moment een fantastische test die inzicht geeft in het functioneren van je lijf.

We zoeken niet naar ziekte per se, maar kijken naar het functioneren van de verschillende organen en systemen in je lichaam en waar eventueel verbeteringen mogelijk zijn.

Het bestaat eigenlijk uit een aantal testen dat tegelijkertijd wordt afgenomen, zoals: zuurstofsaturatie, ECG, HRV, polsgolf, en bio impedantie. Hiermee krijgen we inzicht krijgen op onder meer de toestand van:

  • hart- en bloedvaten
  • hersenen en autonoom zenuwstelsel, onze eerste “verdedigingslinie’ bij stress
  • interne organen: lever, maag, pancreas, darmen, nieren, bijnieren
  • bloedwaarden zoals elektrolyten: natrium, kalium, calcium, magnesium, zuurgraad
  • hormonen: bijvoorbeeld stresshormonen en schildklier hormoon
  • wervelkolom
  • lymfesysteem

Hieruit kunnen dan een aantal praktische en eenvoudige tips volgen, veelal op het gebied van leefstijl, voeding en beweging, om eventuele onbalans en tekorten aan te vullen of te corrigeren.

Gerard en Henk zijn niet voor niets specialisten op het gebied van vitaliteit en preventieve gezondheid.

bodyscan

De HLB bloedtest wordt al veel langer toegepast. Hierbij worden afdrukken van gestold bloed bekeken. Er zijn verschillende karakteristieke vormen waarneembaar die een inzicht geven in pathologie en gezondheid. Vele jaren onderzoek hebben duidelijk gemaakt dat elk metabolisch proces of ziekteconditie specifieke karakteristieke ‘markers’ achterlaat in gestold bloed. Op dezelfde manier kan onder meer gekeken worden naar de chronische of acute staat van ziekte, ontstekingen, stress, vrije radicalenvorming, overgevoeligheidsreacties, vitamine C-tekorten en endocrine onevenwichtigheden.

Voorbeeld: Hieronder zie je links een foto van het bloedbeeld van Gerard  en rechts zie je het bloedbeeld van een willekeurige klant.

De linker foto laat een uitstekend bloedbeeld zien en is iemand die heel gedisciplineerd met zijn gezondheid bezig is. De tweede foto laat zien dat iemand de ziekte van Bechterew heeft (de ziekte van Bechterew is een vorm van ontstekingsreuma).

HBL Bloedtest

Neuro-Brain Balance Test
We worden ons steeds meer bewust van ons lichaam en horen steeds vaker hoe belangrijk het is om op je voeding te letten en regelmatig te bewegen. Zelfs al doe je er alles aan, kan het zo zijn dat je het gevoel hebt nog niet de optimale versie van jezelf te zijn. Je staat nog niet voor de volle 100% in je eigen kracht. Dit kan resulteren in vage klachten zoals: verminderde concentratie, gevoel van onbehagen, energietekort, verlies aan creativiteit,  slaapproblemen en verlaagde weerstand.

De oorzaak van deze klachten kunnen liggen in een verstoorde neuro-biochemische balans. Wat houdt dit precies in? Een goed werkende neuro-biochemische balans wordt aangestuurd door de neurotransmitters.

Neurotransmitters zijn communicatie-moleculen die van essentieel belang zijn voor het samenwerken van verschillende systemen in het lichaam. Deze neurotransmitters hebben een belangrijk effect op je lichamelijke- en mentale fitheid, reactiesnelheid, motoriek, immuunsysteem, geheugen, hormoonproductie, concentratie en focus.

Het behouden van een evenwicht tussen de neurotransmitters, ook wel de neuro-biochemische balans genoemd, is van groot belang voor een goede lichamelijke en mentale vitaliteit.

Hoe kunnen wij deze lichamelijke en mentale vitaliteit meten?
Hiervoor gebruiken wij de Neuro-Brain Balance test. Deze test heeft als doel inzicht te krijgen in jouw neuro-biochemische systeem. Met behulp van een vragenlijst wordt jouw persoonlijke neurotransmitterprofiel bepaald van de vier belangrijkste neurotransmitters: dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine. Aan elk van deze neurotransmitters zijn bepaalde kenmerken en eigenschappen verbonden.

Wat te doen met de uitslag van de test?
Het is mogelijk dat uit de test een tekort aan bepaalde neurotransmitters naar voren komt. Met ons advies over voeding en supplementen kan dit tekort worden opgeheven en wordt de balans weer hersteld. Daarbij streven wij ernaar om jou elke dag de beste versie van jezelf te kunnen laten zijn.

Pro Health Medical
Door een goede samenwerking met het Pro Health Medical Laboratorium in Weert kunnen wij zeer uitgebreide bloed-, speeksel-, urine-, faces- en voedselintolerantie testen doen. We doen dit om iets uit te sluiten en om nog gerichter te weten waar bepaalde klachten vandaan komen. Klanten die via ons worden doorgestuurd krijgen in bijna alle gevallen korting om de testen te laten doen en het wordt in sommige gevallen vergoed door de verzekering.

lab 1

 

Vitamine check

Door een elektronische pen kunnen wij een nauwkeurige meting maken en inzicht geven in je vitamine- en mineralenniveaus. Vervolgens krijgen we een rapport met de uitslagen en kunnen wij een advies geven voor het verbeteren van je vitaliteit door middel van inname van de juiste voedingsstoffen.

FullSizeRender

 

AFSPRAAK OF MEER INFORMATIE?

Nieuwsgierig geworden en op zoek naar een effectieve aanpak van de verbetering van uw gezondheid, gewicht en/of conditie? Bel voor een afspraak of stuur een mail naar info@fitforlife.nl